Videomanija 2016

Vegova Ljubljana že dvanajsto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Več o festivalu in o razpisnih pogojih bomo objavili v kratkem.

Vljudno prosimo, da najboljše filme, ki jih boste izbrali na šolskem tekmovanju, mladi filmski ustvarjalci ali njihovi mentorji pošljejo do 1. maja 2016. Prijavnica

Zaključno srečanje avtorjev filmov in predstavitev najboljših filmov iz državnega tekmovanja mladinske filmske ustvarjalnosti bo v torek 17. maja 2016 v Kinodvoru.

V dopoldanskem času bodo na šoli potekale projekcije izbranih filmov in predavanje gosta festivala,  osrednja prireditev, na kateri bomo prikazali najboljše srednješolske filme in jim podelili zaslužena priznanja, bo v Kinodvoru.

Več filmov bomo na festivalu nagradili. Strokovno žirija po podelila tri glavne enakovredne nagrade in eno posebno, mladinska žirija pa bo podelila eno nagrado. Podelili bomo tudi posebno nagrado “Ne me sekirat”, za film z avtentično mladinsko temo in aktivnim odnosom avtorja do družbenega dogajanja.

Vsa dodatna pojasnila v zvezi s prijavo in odgovore na morebitna vprašanja lahko dobite tudi po elektronski pošti miha.pece@t-2.net.