O žiriji

Amir Muratović

Amir Muratović spremlja otroško in mladinsko filmsko ustvarjalnost že dve desetletji. Študiral je filmsko in televizijsko režijo na AGRFT, v magistrski nalogi je raziskoval preplet eksperimentalnega, animiranega in dokumentarnega. Kot scenarist in režiser podpisuje blizu 80 dokumentarnih filmov, med njimi celovečerne Cankar, Bila so Titova mesta, Leteti! in Fabiani : Plečnik. Na filmskih festivalih so bili opaženi filmi Majoš, Kruhovo leto, Druga generacija, Triglav in Đuro. Ustvaril je številne portretne filme in dokumentarno serijo o sodobni likovni umetnosti Zapeljevanje pogleda. Zaposlen je na RTV Slovenija.

 

Nina Dekleva

Končala je študij sinologije in bibliotekarstva na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V okviru študija se je ukvarjala z informacijsko in medijsko pismenostjo ter študij bibliotekarstva zaključila z diplomsko nalogo, ki govori o slovenskem filmu. Zaposlena je v šolski knjižnici na Vegovi Ljubljana. Na šoli je v okviru interesnih dejavnost nekaj let skrbela za program filmske vzgoje in sodelovala pri filmskih delavnicah, zdaj pa v knjižnici organizira filmski klub. Vključena je v Kinotekin projekt Razumevanje filma, kjer se udeležuje strokovnih predavanj o filmu. Že več kot 20 let je zunanja sodelavka RTV Slovenija in prevaja animirane filme. Kot prevajalka sodeluje tudi z založbo Mladinska knjiga. V organizacijo Videomanije se je vključila kot mentorica mladinske žirije, zdaj pa sodeluje tudi v strokovni žiriji.

 

Nina Ostan

Nina Ostan je gimnazijska profesorica umetnostne zgodovine in likovne umetnosti. Je mentorica številnih odmevnih in nagrajenih srednješolskih likovnih projektov, razstav, filmov, raziskovalnih nalog. Je tudi svetovalka za umetnostno zgodovino na Zavodu za šolstvo RS, kjer sodeluje pri pripravi učnih načrtov, gradiv, izobraževanj za učitelje s področja umetnostne zgodovine in filma. Strokovno je sodelovala pri pripravi Strategije razvoja nacionalnega programa filmske vzgoje in  pri pripravi programa Umetniške gimnazije gledališko-filmske smeri. Je soavtorica številnih učnih načrtov strokovnih predmetov umetniške gimnazije gledališko- filmske smeri in učnih načrtov za izbirni predmet filmska vzgoja v OŠ in izbirni predmet film v SŠ. Sodeluje pri pripravi izobraževanj za učitelje, ki poučujejo filmske predmete.