Vabilo k sodelovanju na festivalu Videomanija 2014

Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana (Vegova Ljubljana) že deseto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

V razpisu na spletni strani www.videomanija.org  so natančno predstavljeni razpisni pogoji, rok za oddajo filmov je 25. april 2014. Če imate na šoli filmske mentorje ali mlade, nadebudne ustvarjalce, ki ustvarjajo in delajo področju filma, jih prosim obvestite, da se na festival prijavijo in pošljejo svoje izdelke.

Zaključno svečano srečanje avtorjev filmov bo v torek 20. maja 2014 v Kinodvoru.

 

V dopoldanskem času bodo na šoli potekale projekcije izbranih filmov in predavanje gosta festivala,  osrednja prireditev, na kateri bomo prikazali najboljše srednješolske filme in jim podelili zaslužena priznanja, bo v Kinodvoru.

 

Več filmov bomo na festivalu nagradili. Strokovno žirija po podelila tri glavne enakovredne nagrade in eno posebno, mladinska žirija pa bo podelila eno nagrado. Pobudnik posebne nagrade “Ne me sekirat”, za film z avtentično mladinsko temo in aktivnim odnosom avtorja do družbenega dogajanja,  je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Dovolite, da Vam v imenu Organizacijskega odbora Videomanije zaželim, da bo leto 2014 polno čarobnih filmskih trenutkov.

Vsa dodatna pojasnila v zvezi s prijavo in odgovore na morebitna vprašanja lahko dobite tudi po elektronski pošti miha.pece@t-2.net.

Zahvaljujemo se Vam za pozornost in Vas lepo pozdravljamo.

Silvester Tratar

Predsednik OO Videomanije