Glavna nagrada

Lahko si drugačen

lahkosidrugacen

Avtorji:
Miha Hrenk, Christopher Agnič, Tinkara Moretti, Sebastjan Pust, Iztok Mlakar, Enja May Grabrijan, Jan Kralj

Ustvarjalci animiranega filma Lahko si drugačen so izbrali klasično tehniko piksilacije in izdelali igriv in gledljiv film, ki obravnava problematiko mamil med mladimi sicer stereotipno, a ga odlikujejo sveže domislice, čista vizualna podoba in učinkovita izrazna sredstva. Nekoliko ga kazi le nepotreben napis »Vse je odvisno od tebe« na koncu filma.

Alter

alter

Avtor:
Tilen Berglez

Kako je in kako bi lahko bilo … Morata biti res dva ločena svetova?
Film Alter nekoliko zabriše mejo med sanjami in resničnostjo, dotakne se lepote in bolečine želje. Pokaže, kako lastno življenje vrednotimo skozi primerjavo z življenjem nekoga drugega: blizu nas pa je vselej kdo, ki ima, česar sami nimamo.
Film na svež način združuje nekaj nasprotij: Je jasen, a intriganten; preprost, a kompleksen; z učinkovito in jedrnato zgradbo. Vreden vnovičnega ogleda.

Vse za tebe, žveplo moje

vsezatebezveplomoje

Avtor:
Filip Ljevar

Film Vse za tebe, žveplo moje izpostavlja mladinsko problematiko mladega fanta – piflarja, ki ga izkorišča zaljubljeno dekle. Marsikdo izmed nas se je že znašel v podobni situaciji, zato pozna zgodbo bolje, kot jo napoveduje metaforični naslov filma. Gledalec pozabi na čas zaradi dodelanega scenarija, avtorjevega izrednega občutka za filmski čas, dobrega kadriranja in montaže, dobre izbire igralcev, pristnega dialoga, fotografije in tona.

Nagrada “Ne me sekirat”

Računajte na nas

racunajtenanas

Avtorja:
Alex Crgol, Gregor Gulič

Računajte na nas  je zabaven, lahkoten a prepričljiv obračun z jugonastalgijo. Glede na to da so se zadnji nekdanji Titovi pionirji rodili v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, generacije današnjih srednješolcev pa poznajo Tita in Jugoslavijo predvsem iz zgodovinskih učbenikov, nas je izbor teme presenetil. Dobra ideja, dramaturgija, odlična igra glavnih igralcev in učinkovita režija so nas prepričale do te mere, da člani žirije skoraj ne zamerimo filmu tehničnih pomanjkljivosti.

Nagrada mladinske žirije

Alter

alter 2

Avtor:
Tilen Berglez

Film Alter je celostno dovršen film, ki s prepričljivo igro in dobro vpeljanimi dialogi izstopa iz množice srednješolskih filmov. Prijetna zgodba je zasnovana na inovativen način, ki gledalcu daje možnost razmisleka po ogledu. Barva filma v povezavi z lučjo kaže na tehnično zmožnost ustvarjalcev in njihovo odlično poznavanje filmskega jezika. Tudi glasba v ozadju smiselno sovpada z dogajanjem in dopolnjuje kompozicijsko zanimive kadre. Ekipi je uspelo v kratkem filmu z dobro zasnovanim scenarijem prikazati kakovostno in estetsko delo, ki s psihološko noto prikazuje zmešnjavo srednješolskih misli in sanjarjenj.