Gost festivala: Grega Mastnak

V dopoldanskem času nas bo obiskal trenutno najbolj aktiven animator v Sloveniji. Težko smo skupaj našli primeren termin, ker se Grega Mastnak nenehno giblje med različnimi studii v Sloveniji in tujini ter dokončuje svojo serijo o Princu Ki-Ki-Do.

Grega Mastnak je bil rojen 1969 v Ljubljani. Leta 1995 je končal redni študij slikarstva na ALUO kjer je leta 1998 končal še slikarsko specialko. V študijskem letu 1994/1995 je bil na študijskem izpopolnjevanju na Filmski akademiji FAMU v Pragi na oddelku za animirani film. V času študija je izdelal prve kratke animacije, objavil prve stripe in bil nekaj let redni zunanji sodelavec tednika Mladina. Med leti 1997 – 2001 je zrisal in spisal tri daljše stripe (Lov za izgubljenimi rolerji, Eksperiment Dr. Jekla, Sledi v snegu) za reviji PIL in PIL+. V tem času bil tudi aktiven kot slikar in imel nekaj samostojnih razstav. Med leti 2002 in 2009 je intenzivno delal na risani seriji Bizgeci, kot režiser, scenarist in vodja animacije.

Leta 2010 je ustanovil produkcijsko hišo OZOR, zavod za gibljive slike v okviru katere nastaja nova risana serija Princ Ki-Ki-Do.

Živi in dela v Ljubljani, kot samostojni ustvarjalec na področju kulture.

Več o njem lahko preberete na tej povezavi.