Znani so nagrajenci Videomanije 2020

Strokovna žirija je podelila tri enakovredne plakete naslednjim filmom in njihovim avtorjem:

  • Dedi gre na morje, avtor Jakob Vogrinec
  • Pompež, avtorica Klavdija Košir
  • V pričakovanju jutra, avtorica Ema Paš

Strokovna žirija je podelila tudi posebno priznanje »ne me sekirat« za film z avtentično mladinsko temo in aktivnim odnosom režiserja do družbenega dogajanja.

  • Živela si na rodi!, avtorja Dan Grabnar, Janez Janša

Mladinska žirija na letošnji Videomaniji ni delovala

Podrobneje o nagradah si poglejte na straneh festivalske nagrade in državna priznanja.

Natisnjena priznanja vam bomo poslali tudi po pošti.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

Zaključeno žiriranje

Žiriranje srednješolskega filmskega festivala Videomanija 2020 je zaključeno. Rezultate bomo objavili na spletni strani festivala 21. maja  2020.

16. srednješolski filmski festival Videomanija, 21. maj 2020

 


Rok za prijave je podaljšan do četrtka, 7. 5. 2020

Spoštovani!
Vegova Ljubljana pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo že šestnajsto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA. Gre za mladinsko državno tekmovanje iz filmske umetnosti. Več o festivalu in o razpisnih pogojih najdete na spletni strani https://www.videomanija.org.

Radi bi vas spomnili, da najboljše filme, ki jih boste izbrali na šolskem tekmovanju, mladi filmski ustvarjalci ali njihovi mentorji pošljete do 5. maja 2020.

Zaključno srečanje avtorjev filmov in predstavitev najboljših filmov z državnega tekmovanja mladinske filmske ustvarjalnosti načrtujemo za četrek, 21. maja 2020, v Kinodvoru.

V primeru, da bodo takrat še vedno v veljavi ukrepi proti epidemiji, bomo tekmovanje izvedli, a brez zaključne prireditve.

Na festivalu bomo nagradili več filmov. Strokovno žirija po podelila tri glavne enakovredne nagrade in eno posebno, mladinska žirija bo podelila eno nagrado, podelili bomo tudi posebno nagrado “ne me sekirat” za film z avtentično mladinsko temo in aktivnim odnosom avtorja do družbenega dogajanja.


Selektor in strokovna žirija bosta podelila tudi bronasta, srebrna in zlata priznanja, ki se upoštevajo za uveljavljanje posebnih dosežkov. Pogoj za prejem teh priznanj je udeležba avtorjev na pogovorni projekciji na dan festivala.

Lepo Vas pozdravljam.

Dr. Uroš Breskvar,
predsednik OO Videomanije 2020