Po zaključenem žiriranju so znani filmi, ki so se uvrstili v ožji izbor letšnjega festivala Videomanija 2018.

Nedosegljivo

Protagonistka teče za nečim, kar je očitno nedosegljivo zanjo. Ali pač.

Mladost na poti

Film pripoveduje o mladostnikih beguncih, ki se odpravijo na pot in se znajdejo v Sloveniji, kjer jih ujame policija.

Lapsuz

Film Lapsuz (2017) kritično naslavlja množično pranje možganov in podajanje neresničnih informacij (t. i. “fake news”) medijev ter korporacij, ki se zanašajo na pasivno goltanje podatkov sodobne potrošniške družbe in njeno nenasitno potrebo po vse večji senzacionalnosti.

Enigmatični direktor televizijske hiše Pod TV s svojo dvolično moralno držo dekonstruira fiktivni dokumentarec, produkt Pod TV-jevega podmladka, ki se je zaradi pomanjkanja dovolj provokativne zgodbe domislil lastne. Romunska glasbena zvezdnica Lulijana se je nepričakovano umaknila blišču žarometov in v Kranjski Gori začela slediti svojemu pravemu astralnemu poslanstvu, vedeževanju, ekstrasenzoriki in šamanizmu.

Aleks

Aleks je transspolna punca, ki svojo identiteto skriva pred svojimi sošolci.

Metum

Je strašljivejša grozljiva čarovnica ali pijani oče?

 

Boundless/Brezmejnost

Osnovni koncept videa je zamenjava prostorov. To pomeni, da notranja opravila postavimo v zunanje okolje. Malce nenavadno, a tukaj ni omejitev. To lahko izvemo že iz naslova – brezmejnost. Na tem svetu je dovoljeno prav vse. Kar nas ovira, so le naše misli. Kratki film gledalcu sporoča , da je prostor le osebna izbira ter da je vsake toliko časa lahko tudi zabavno stopiti iz okvirov vsakdanje rutine.

Lahko mi rečeš Andrej

Potem ko je bila Tia zaradi neopravičenih ur po krivici izključena iz šole, gre takoj v park, kjer se dobi s prijateljem, ki ji proda tabletke. Zaradi vseh težav v šoli in doma hoče narediti samomor. Obotavlja se … Kar naenkrat se na klopci poleg nje pojavi neznanec. Ime mu je Andrej. Tio pomiri in ji pove, da se v življenju zgodi marsikaj. Tia se zamisli: “Hočeš reči, da je vse to namenjeno?” Ko se obrne, Andreja ni več.

Pavze

Film prikazuje sodobni problem nenehnega hitenja v telesu najstnika, za katerega se večna stresna tekma s časom ni najbolje končala. V svojem hitenju je pozabil na previdnost …

Motnja

Eksperimentalni film, s katerim sem želela raziskati svoje prve spomine iz sanj in občutke paranoje iz otroštva, ki so izvirali od neznano kod. Vsaka podoba skriva svojo zgodbo, združene v celoto pa so zame pridobile nov pomen. Kljub osebnemu ozadju, ki stoji za posnetki, je video prepuščen lastni interpretaciji.

Parva inferno

Fotozgodba predstavlja potek pogreba in poslavljanjae od osebe. Naslov fotozgodbe je PARVA INFERNO, kar v slovenščini pomeni MALI PEKEL. Naslov sem izbral na podlagi mišljenja, da je pokopališče nekako mali pekel na zemlji, saj je to kraj, kjer ljudje ob odhajanju ljubljene osebe čutijo veliko bolečino. V fotozgodbi vidimo tudi različne simbole, npr. mrtvo ptico, umetne rože , ki po pojem mnenju gledalca še bolj pritegnejo.

Dokaz Teme

Želim videti tvoj obraz pod mehko svetlobo, medtem ko slišim svoj zadnji odmev glasu v temo.