Alter
Avtor: Tilen Berglez

En par, dve zgodbi, dve možnosti. Realnost in fikcija. Stvarnost in želje. In mi nekje vmes.

00:05:32:41
Avtorji: Anja Poznič, Ana Laura Richter, Gaja Pegan-Nahtigal, Neža Dobrovoljc

Film prikazuje zgodbo lucidnih sanj in se začne z jutrom, ki se nadaljuje v kaotičen dan v katerem v resnici nastopa le ena oseba, ki je raztrojena. Skozi cel film lovi, išče združitev ter enotnost vseh treh osebnosti in ko ji to uspe storiti se v trenutku osebnost spet razcepi. Film se konča z bujenjem, odprtjem oči, ki nakazujejo nov cikel sanj.
Sanje lahko delujejo realistično ali pa kot popolna iluzija in igra senc. Sence prikazujejo sanjsko resničnost, ki jo lahko vidimo a je vendar nestvarna.
Pri filmu smo se osredotočile predvsem na eksperiment lovljenja ekspresij in ekspresivnih kadrov.

Barvice
Avtor: Vanja Gajić

Videospot, igra s kompozicijo in barvami na glasbeni podlagi.

Flika
Avtor: Rok Bratkovič

Film govori o dekletu, ki si od prijateljice sposodi obleko za na zabavo. Kljub temu, da obljubi, da bo nanjo pazila, jo usodno polije z rdečim vinom. Trudi se, da bi napako popravila, pa ji nikakor ne uspe. Vdana v usodo žrtvuje vse svoje prihranke za maturantski izlet in prijateljici kupi novo (popolnoma enako) obleko. A njej je za to vseeno, saj je že dobila, kar je želela – brata prijateljice (Miloša).

Kalejdoskop
Avtorji: Tisa Neža Herlec, Neva Lučka Zver, Lara Potočnik

Film je posnet po literarni predlogi – pesmi Kalejdoskop Srečka Kosovela. Tri avtorice, vse dijakinje Gimnazije Poljane, smo se odločile, da hočemo pesem interpretirati na svoj in edinstven način, tako da lahko video brez pesmi zaobjame in izrazi občutke, podobne tistim, ki se nam porajajo ob branju Kosovelove poezije. Namesto, da bi pisale interpretacije ali kako drugače izražale že povedano, smo si za svoj posrednik izbrale film. Naš kratek film Kalejdoskop je torej pesem v kadrih, ujeti občutki in izseki sveta, kakor ga vidimo me.

Lahko si drugačen
Avtorji: Miha Hrenk, Christopher Agnič, Tinkara Moretti, Sebastjan Pust, Iztok Mlakar, Enja May Grabrijan, Jan Kralj

Glavni junak se znajde pred premislekom in odločitvijo o tem, ali so droge dobre ali slabe.

Ljubljana, The City Of The Dragon / Ljubljana, Mesto zmaja
Avtor: Luka Ilinčič

Predstavitev turističnih točk v Ljubljani; video je v angleškem jeziku s slovenskimi podnapisi.

Loški princ Fužinc
Avtorji: Manca Perdan, Neža Habjan, Tim Prevodnik, Dario Balič, Miha Mali, Peter Polak

Film smo posneli po literarni predlogi J. W. Goetheja Trpljenje mladega Wertherja. Zgodbo smo prenesli v današnji čas in poskusili ohraniti značaje glavnih oseb in podobnost dogajanja.
V razred pride nov učenec, Radoša iz Fužin in se zaljubi v Ajdo, ki pa že ima fanta. A Radoša ostaja optimističen, saj več časa preživi z njim kot s Črtom. Tu je tudi sramežljiva Loti, Ajdina najboljša prijateljica in edina, s katero Radoša govori, ko ga cel teden ni v šolo. Veliko se pogovarjata, a ji ne pove za svoja čustva do Ajde. Seveda ohranja stike tudi s prijateljem iz Fužin in mu redno piše kaj se mu dogaja. Ko še zadnjič poskusi osvojiti Ajdo, a ga ona znova zavrne, mu sporoči svojo dokončno odločitev.

Mene lulat
Avtorji: Nick Nared, Manca Virant, Dominik Maričič

Prijatelja se srečujeta na stranišču, kjer se dogajajo čudne in smešne stvari…

Vse za tebe, žveplo moje
Avtor: Filip Ljevar

Pokvarjena razredna lepotica izkorišča razrednega piflarja. Ta na koncu spregleda.

Popravljanje ocen
Avtorji: Luka Ilinčič, Vid Čarman, Jan Tomšič Pivk, Tilen Mravlje, Martin Liberšar, Miha Smonejec, Jan Dermota, Matija Knežević, Jure Kosirnik, Miha Komatar, Domen Jesenovec

Dijaki izdelajo robota, s pomočjo katerega nameravajo popraviti ocene v računalniku profesorja.

Računajte na nas
Avtorji: Alex Crgol, Gregor Gulič

Film smo posneli po literarni predlogi romana španskega pisatelja Miguela de Cervantesa Saavedre Veleumni plemič don Kihot iz Manče, ki smo ga brali pri urah slovenščine.

Sosedov problem
Avtor: Filip Ljevar

V svetu, kjer se vse življenje dogaja le še virtualno, se Glavna junaka Alex in Wiski odpravita na razburljivo dogodivščino za sosedovo hišo.

Življenje in smrt amerikaniziranega sendviča
Avtorji: Mateja Macut, Veronika Hanc

Eksperimentalni video. Stop motion animacija ameriškega sendviča.