16. srednješolski filmski festival Videomanija, 21. maj 2020

 


Rok za prijave je podaljšan do četrtka, 7. 5. 2020

Spoštovani!
Vegova Ljubljana pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo že šestnajsto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA. Gre za mladinsko državno tekmovanje iz filmske umetnosti. Več o festivalu in o razpisnih pogojih najdete na spletni strani https://www.videomanija.org.

Radi bi vas spomnili, da najboljše filme, ki jih boste izbrali na šolskem tekmovanju, mladi filmski ustvarjalci ali njihovi mentorji pošljete do 5. maja 2020.

Zaključno srečanje avtorjev filmov in predstavitev najboljših filmov z državnega tekmovanja mladinske filmske ustvarjalnosti načrtujemo za četrek, 21. maja 2020, v Kinodvoru.

V primeru, da bodo takrat še vedno v veljavi ukrepi proti epidemiji, bomo tekmovanje izvedli, a brez zaključne prireditve.

Na festivalu bomo nagradili več filmov. Strokovno žirija po podelila tri glavne enakovredne nagrade in eno posebno, mladinska žirija bo podelila eno nagrado, podelili bomo tudi posebno nagrado “ne me sekirat” za film z avtentično mladinsko temo in aktivnim odnosom avtorja do družbenega dogajanja.


Selektor in strokovna žirija bosta podelila tudi bronasta, srebrna in zlata priznanja, ki se upoštevajo za uveljavljanje posebnih dosežkov. Pogoj za prejem teh priznanj je udeležba avtorjev na pogovorni projekciji na dan festivala.

Lepo Vas pozdravljam.

Dr. Uroš Breskvar,
predsednik OO Videomanije 2020