Spoštovani!

Vegova Ljubljana že trinajsto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Vljudno prosimo, da najboljše filme, ki jih boste izbrali na šolskih tekmovanjih, mladi filmski ustvarjalci ali njihovi mentorji, pošljejo do 26. aprila 2017. Več o festivalu in o razpisnih pogojih najdete na razpisni pogoji.
Zaključno srečanje avtorjev filmov in predstavitev najboljših filmov iz državnega tekmovanja mladinske filmske ustvarjalnosti bo v torek 16. maja 2017 v Kinodvoru.

V dopoldanskem času bodo na Vegovi Ljubljana potekale projekcije izbranih filmov in predavanje gosta festivala, osrednja prireditev, na kateri bomo prikazali najboljše srednješolske filme in najboljšim avtorjem podelili zaslužena priznanja, bo v Kinodvoru.

Na festivalu bomo nagradili več filmov. Strokovna žirija po podelila tri glavne enakovredne nagrade, mladinska žirija bo podelila eno nagrado. Podelili bomo tudi posebno nagrado “Ne me sekirat”, za film z avtentično mladinsko temo in aktivnim odnosom avtorja do družbenega dogajanja, nagrado prispeva MIZŠ.

V imenu članov Organizacijskega odbora Videomanije Vam želim, da bo leto 2017 polno čarobnih filmskih trenutkov.

Vsa dodatna pojasnila v zvezi s prijavo in odgovore na morebitna vprašanja lahko dobite tudi po elektronski pošti miha.pece@t-2.net.

Lepo Vas pozdravljam.

Silvester Tratar
Predsednik OO Videomanije 2017