Kdo smo?

Organizacijski odbor

Festival mladinskega filma vodi organizacijski odbor, ki ga sestavljajo naslednji člani:

Silvester Tratar, predsednik  Organizacijskega odbora Videomanije 2017

Univ. dipl. inž. Elektrotehnike, ravnatelj  Vegove Ljubljana od 1998 do 2017. Od začetka podpira idejo mladinskega filmskega ustvarjanja in je od samega začetka predsednik festivala Videomanija.

 

Miha Peče

Rojen let 1972 v Ljubljani. Leta 2001 je končal študij sociologije kulture in umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Deluje na področju etnografskega filma in videa ter filmskega izobraževanja. Je tudi avtor več kratkih eksperimentalnih filmov in so-organizator raznih prireditev povezanih z neodvisnim filmom. Veliko se posveča različnim oblikam filmskega izobraževanja, posebno mladinskega. Kot mentor sodeluje pri Poletni šoli vizualnega in pri občasnih seminarjih za srednješolce in študente.

 

Amanda Zupanc

Amanda Zupanc je profesorica angleščine in zgodovine. Na Vegovi že sedmo leto koordinira Festival Videomanija.
Pri svojem pouku veliko vključuje film in filmski jezik kot eno izmed metod pri poučevanju angleščine in ta način skuša navdušiti najstnike
nad to umetnostjo ter jih spodbuditi k ogledu in izboru kakovostnih filmov, ki vzgajajo ne le zabavajo.

 

Marjeta Šušteršič Menart

Na Vegovi Ljubljana je zaposlena kot prof. slovenščine in pogosto prevzema dodatne naloge mentorice šolskih glasil in organizatorice šolskih prireditev. Pri Videomaniji je zadolžena za kulturni del programa in scenarij zaključne prireditve festivala.

 

Nina Dekleva

Po izobrazbi je bibliotekarka. Na Vegova Ljubljana vodi šolsko knjižnico in je mentorica filmskega kluba. V organizacijo Videomanije se je vključila kot mentorica mladinske žirije.

 

Marko Tomšič

Marko Tomšič je na Vegovi profesor računalništva in multimedije. Na festivalu Videomanija skrbi za tehnično izvedbo samega dogodka. Ima veliko izkušen s področja osvetljevanja, ozvočevanja ter tehnične organizacije dogodkov.

 

Miško Kranjec

Oblikovalec in urednik spletne strani. Zaposlen na Vegovi Ljubljana kjer je zadolžen za informatiko z dolgoletnimi izkušnjami na področju informatike in multimedije.